Nora Helena Dyrholm

august 6, 2019 av Elin Rusti - Ingen kommentarer
Nora Helena Dyrholm kommer fra Kristiansand. Hun har utdannelse som utøvende danser og dansepedagog ved Universitetet i Stavanger, State University of New York og holder på med en master i dansevitenskap på NTNU på deltid. Hun har fag i anatomi og spesialpedagogikk på universitetsnivå for å tilpasse undervisningen enda mer for elevene. Hun har også lisens i yoga og funksjonell trening blant annet gjennom Les Mills.
Hun har under og etter studiene undervist på en rekke private danseskoler i Oslo, Asker, Stavanger og Nesodden og kulturskoler i Stavanger regionen. Hun har reist på danseturnéer gjennom Den Kulturelle Skolesekken og sommerturné med forestillingen «Sceletus»/«Det bevegende skjelettet». Har også god erfaring som instruktør på ulike fitness studioer og for jobbstrekken i Stavanger og Oslo. For tiden underviser hun her på Studio Nille og KGB dans i Oslo. Her hos oss underviser hun i klassisk ballett i ulike nivåer og aldre.
Derfor elsker jeg dans
Dans er litt som et internasjonal språk og passer for alle som ønsker å oppleve det. Dans kan til og med beskrive ting som er vanskelig å få fram med ord om man ønsker! Dette gjør dans utrolig spennende uttrykksmåte, men også en fin ting for å inkludere alle ulike mennesker. Dans er for alle!
Man er i kontakt med veldig mange kroppslige og mentale evner på en gang. Dans er en av få fysiske aktiviteter som kan dekke behovet for bevegelse, men på samme tid behovet for sosial kontakt og behovet for å uttrykke seg. Ikke minst det å dele ulike budskap til et publikum er også en av mange grunner til at jeg elsker dans. Med andre ord den perfekte kombinasjonen for å pleie både kropp og sjel på samme tid!
Derfor underviser jeg på Studio Nille
Fordi Studio Nille er en utrolig flott stiftelse som jeg vet jeg vil trives godt i, både med elever og kollegaer. Ingen eier/alle eier studio Nille, noe jeg ser på som en utrolig fin ting. Det er da større mulighet for fokus på alle ansatte, elever og utvikling av studioet på en helt annet måte!
Som danser og dansepedagog er det ikke alltid enkelt å ha en trygg og fast arbeidsplass hvor man også får være kreativ å bruke evnene sine. Studio Nille tilbyr akkurat dette. Tryggheten ansatte og elever får av stiftelsen gjør utvikling av alt og alle mye bedre og mer effektiv. Dette er fantastisk og unikt!
Jeg elsker all slags danseundervisning for alle aldre og dette er noe Studio Nille tilbyr i stor grad.  Nille er også åpne for nye ideer, til tross for at det er et veletablert og strukturert dansestudio slik at den flotte utviklingen aldri stopper opp.
Ikke nok med at Studio Nille har god kvalitet innen danseundervisning, men Studio Nille tar vare på hele mennesket – både elever og ansatte, som en familie.
Derfor skal vi danse
Hvorfor skal vi ikke danse?! 🙂
En danseopplevelse som har satt spor
Dansepedagog på ulike sommerkurs for handikap-forbundet. Det er kun vår egen kreativitet som kan stoppe dansen. Som tidligere nevnt, dans er for ALLE!
Blir inspirert av
Mennesker, familie, danseglade elever, reiser, musikk og generelt av livets opp- og nedturer.
Koreograf/koreografi verdt å merke seg
Alito Alessi. Google hans budskap og forestillinger 🙂
Mitt beste dansetips
Når du lurer på hvorfor du danser – Kjenn etter hva dans gir deg både fysisk og mentalt. Dans kan være så mye mer enn bare kroppslig bevegelse. La dansen bli din beste venn – den vil alltid være der!»