Linda Tran

august 6, 2019 av Elin Rusti - Ingen kommentarer
Linda startet å danse hip hop, reggaeton og girlstyle på Extend art of dance fra 2010. Hun har undervist daglig på Extend- art of dance i Tønsberg siden 2013, og har både vært med i jr. kompaniet og det eldste hip hop kompaniet Ex-level. Hun har tatt flere workshops og vært med på flere dance camps gjennom årene, med kjente dansere fra hele verden bla. dansere til Justin Bieber, Chris Brown, Cardi B og mange fler. I tillegg har Linda også tatt klasser i utlandet med dyktige koreografer. I 2013 var hun med i dansegruppen Young Motionz som flere år på rad kom til landsmønstringen i UKM. De tok også 1. plass i Vestfold Talenter i 2014, og samme år ble dansegruppen til Gemini Crew med Hedda Melvold. Året 2015- 2016 bodde Linda i USA, og var med i dansegruppen PCEP-Danceteam. I 2017 tok Gemini Crew 2. plassen på Norske Talenter, hvor årene etter det har gitt dem mulighet til å ha egne workshops rundt i Norge og mulighet til å ha egne shows for flere ulike arrangementer. I 2018 ble Linda medlem i Quickstyle Youth, som har vært med på ulike reklamekampanjer, dansekonkurranser og opptredner. Linda studerer sitt siste år som barnevernspedagog i Oslo, og danser idag på Quickstyle. Hun underviser ulike aldre på Studio Nille, BI Athletics Dance, Bajazz studio og tar også vikar jobber ulike steder.

Derfor elsker jeg dans
Jeg har alltid elsket dans siden jeg var liten, og danset alltid foran alle speil jeg gikk forbi. Dansen har hjulpet meg gjennom vonde og gode dager. For meg, så er dans en terapi og en escape fra hverdagen. Dans har også fått meg til å bli mer tryggere på meg selv, finne ulike måter jeg kan uttrykke meg på, og i tillegg utfordrer jeg meg selv gjennom dans. Å utfordre seg selv er en god vei til å oppnå mestringsfølelse, noe som er en av de beste følelsene i verden.

Derfor skal vi danse
Vi skal danse fordi det er en flukt fra hverdagen hvor man kan ha det gøy og ikke tenke på noe annet enn “her og nå”. Dans gir oss glede og mestringsfølelse, som igjen blir til en slags terapi. Det er heller ikke lett å uttrykke det vi føler gjennom ord, og derfor skal vi danse for å kunne uttrykke våre følelser på en annen måte.

En danseopplevelse som har satt spor
Norske Talenter 2017 har definitivt gjort at jeg har vokset fort som danser. Det har gitt meg et stort håp og motivasjon til å fortsette, og å dele og lære mer fra andre

Blir inspirert av
Alt jeg ser rundt meg

Koreograf/koreografi verdt å merke seg
Utrolig vanskelig. Gjennom årene med dans, har det vært altfor mange gode minner med koreografer og koreografier

Mitt beste dansetips
Aldri gi opp og ikke glem å ha det gøy

Øvrig utdannelse

  • Studerer sitt siste år som barnevernspedagog