Kurs og timeplan

Her finner du informasjon om de ulike kursene våre. Samt info om priser og betingelser og timeplan.

Priser og betingelser finner du nederst på siden.

Timeplan våren 2021Påmeldingssystem

Litt om kursene våre

 

Her er litt info om nivåinndelingen som starter etter 13 år partiene. Det blir ny tid og nye grupper fra høsten.

Alle skal få riktig undervisning og målet vårt er å utvikle elevene på best mulig måte. Ungdomspartiene har større fokus på å utvikle teknikken hos elevene, derfor deler vi klassene i forskjellige nivåer fra 13 år. Dette er også for at det skal gjøres plass til ungdom som er begynnere. Selv om du har danset flere år kan det godt hende du kommer i klasse med både begynner og litt øvet elever. Pedagogen vil ta hensyn til dette i klassen og gi utfordring til begge nivåer. Det er aldersforskjell i gruppene fordi nivået og danseferdighetene kan være den samme om du er 13 år eller 16 år. Elever som har et større talent, kan flyttes opp til høyere nivå, dersom pedagogen mener dette er hensiktsmessig. Husk at vi utvikler oss forskjellig, og dermed kan det skje at for eksempel venner som har danset sammen ender opp i forskjellige klasser. Pedagogene som underviser vil plassere elevene i grupper på det nivået de mener er aller best for den enkeltes elevs utvikling. Vi mener at mestring gir danseglede. Vi håper dere stoler på at pedagogene kan faget sitt, og gjør så godt de kan for å gjøre det som er best for den enkelte.

Begynnere/litt øvet: noen elever er begynnere, andre har mer danse erfaring.

Litt øvet: Har utviklet danseteknikken og forståelsen av dansefaget.

Litt øvet/øvet: Har danset mange år, og kan grunnleggende teknikk. Her går du minimum 2 år før du kan avansere, men det er selvfølgelig også avhengig av kunnskap og mestring. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Aspirantkompaniet.

Øvet: Har god, grunnleggende danseteknikk og har danset flere klasser per uke over flere år. Her danser du minimum i 2 år før du avanserer. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Kompaniet, om du har danset klassisk.

Videregående/avansert: Høyeste vanskelighetsgrad.

Husk: Du kan ikke være borte mer enn fem ganger for å få godkjent oppmøte når det gjelder å gå opp et nivå.

 

Dagtid:

Flying Yoga

Over halvparten av oss vil på et eller annet tidspunkt i livet få vondt i ryggen. Årsaken kan være en uhensiktsmessig bevegelse, et tungt løft, en sittende livsstil eller helt enkelt fordi vi blir eldre. Er det noe man bør prioritere så er det å trene ryggen. En sterk bakside virker skadeforebyggende og gir deg en bedre holdning. Nesten alle øvelser vi gjøre i slyngen trener mage og rygg og samtidig som du har det gøy får ryggen hjelp til å komme tilbake til sin naturlige form. Treningen gir deg balanse mellom styrke og bevegelighet.

Zumba Gold 
Perfekt for alle aktive eldre som liker dans og gode rytmer.
Dette er en skånsom og modifisert zumba-time, som har fokus på koordinasjon, bevegelse og balanse.
Zumba er bra for kropp, sjel og humør!

Dans og Bevegelse

Alle kan holde seg i form ved hjelp av dans. Ikke bare er det morsomt, det er også svært helsefremmende. Dans kan bedre din hukommelse og forhindre demens og det er noe alle kan kose seg med. Dersom du ser noen som danser, ser du sikkert at de har et stort smil om munnen. På dette kurset får du energien tilbake, du får lette dansetrinn, øvelser for å oppøve god holdning og balanse. Vi bruker nydelig og glad musikk og du oppøver smidighet og styrker ditt skjelett. Dans er sundt for kropp og sjel uansett alder, sosialt er det også.

Yoga på stol

Dette er en time med ulike øvelser sittende på en stol eller med stolen som støtte. Perfekt for deg som trenger en pause i løpet av arbeidsdagen, ikke kan delta på tradisjonell dynamisk yoga pga f.eks en skade eller bare har lyst til å prøve noe nytt. Vi tøyer, strekker og stryker kroppen, jobber med pusten og har dyp avspenning til slutt. Du lærer øvelser du fint kan gjøre hjemme, på kontoret, på hytta, i syden – over alt der du finner noe å sitte på.

 

Kveldstid:

Barnedans 4-6 år
Barna lærer om kroppsbevissthet i forhold til seg selv, rommet og til hverandre. Lek som metode er stikkordet for disse partiene.
Målet er å stimulere barnas kreativitet og fantasi, og ikke minst ivareta deres danseglede! Timene innebærer også at de lærer å forholde seg til de andre barna i gruppen. Noen ganger danser de alene, to og to eller i gruppe.
Timene blir lagt opp ut i fra deres aldersnivå og modenhet.

Klassisk ballett
Ønsker man å bli virkelig god innen dans er det viktig å trene klassisk ballett. Ballett legger det beste grunnlaget for alle danseformer, og det legges vekt på teknikktrening som fremmer smidighet, styrke, spenst balanse og holdning.

Danseteknikken blir systematisk bygd opp, fra å lære holdning, posisjoner og trinn, til å sette sammen dette til mer avanserte øvelser og kombinasjoner.

På Studio Nille er vi opptatt av at dansetreningen tar utgangspunkt i hver enkelt elevs fysiske forutsetninger. Du må jobbe riktig ut fra din egen kropp for å unngå skader. Derfor er det viktig med riktig sko og ettersittende klær.

Denne nydelige danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme. Vi har klasser fra 7 år.

Jazz 
Treningsmetode basert på stil og følelser, rytme, isolasjon og energi – i kombinasjonen med teknikk. Teknikken utgjør ca. halve jazzklassen, og øvelsene er hentet fra både morderne og klassisk ballett. Dette er nødvendig for å utvikle en danseteknisk progresjon, styrke muskulaturen og øke bevegeligheten.

Koordinasjon og kondisjon utfordres i gode dansekombinasjoner.

Hip Hop
Hip hop’en har etablert seg som en egen urban stil. Musikken som brukes til denne danseformen er rap, house, RnB, ol. Du bruker baggy bukser, store t-shirts, gjerne caps eller hodebånd og joggesko når du trener. På hip hop-kurset  lærer du generelle trinn og stilene som er etablert innen sjangeren.

Klassisk/moderne for voksne
Teknikken utnytter bevisst tyngdekraften i bevegelsene. Mange spennende og annerledes trinn og kombinasjoner. Moderne dans inneholder mer abstrakte bevegelser enn klassisk og jazz.

Moderne dans er for alle som vil utvikle en dynamisk kropp og gi dansen et personlig uttrykk. fra Det legges vekt på teknikktrening som fremmer smidighet, styrke, spenst balanse og holdning.

Dette er et parti både for deg som har danset før og for deg som ønsker å prøve deg på dans i voksen alder. God trening for kropp og sjel. Passer for alle fra 20 år og oppover.

Steppdans
Har du en liten Fred Astair eller Shirley Temple i deg?  For alle – uansett alder, kjønn, fasong og kondisjon. Meld deg på! Vi bruker sko med jern under, og danser til jazz- og popmusikk. Sko kan du få kjøpt ved oppstart. 

Nonstop dance
Nonstop Dans kan være inspirert av afro, hip hop, house, jazz, latin og andre spenstige dansestiler. Dansetimen har både enkle og mer avanserte dansekombinasjoner, og her får du utfordret koordinasjonen og holdt pulsen oppe.

Nonstop dans inneholder også nøye utvalgte styrke- og strekkøvelser, slik at du får trent styrke, balanse og bevegelighet i tillegg til dans. Kurset er for både voksne og ungdom.

Zumba 
Zumba er inspirert av de latinske musikksjangerene cumbia, salsa, samba, merengue, reggaeton m.m. Kombinert med morsomme og enkle dansetrinn har alle det gøy på en zumba-time, uansett form og alder.

Du bruker hele kroppen, og føler nesten at du er med på fest i Latin-Amerika! Du utfordrer koordinasjonen og får god kondisjonstrening! Join the party!

Yoga
Eget parti med ren styrke-, smidighet- og mentaltrening.

Yoga er enkle kroppsøvelser som utføres rolig, slik at pusten går ledig og fritt. Du behøver ikke være myk eller i god form for å ha utbytte av yoga. I motsetning til annen fysisk trening, kan du starte trett og slutte full av energi. Vanlige resultater er mindre stress og spenninger både kroppslig, mentalt og emosjonelt.

Øvelsene er spesielt gode for vonde rygger, spente muskler og stresshodepine. De fleste føler glede ved yogaens dype avspenning, og den gode fornyelsen som følger. Yoga kan også være en metode for å utvikle det kroppslige grunnlaget for opplevelse, innlevelse og erkjennelse. Kurset passer for alle nivåer og alle aldre.

Yogamix
Bli med på en time inspirert av yoga, tai chi og pilates. Du får trent styrke, balanse og bevegelighet, og vi beveger oss i takt med rolig inn- og utpust. De ulike øvelsene gir deg både en fysisk treningsøkt, ro og harmoni. 
Yogamix passe de fleste. Du får alternative øvelser hvis du trenger det.
 

Yin yoga
Yin Yoga gir oss hvile, stabilitet og forankring. En klasse med rolige øvelser sittende eller liggende, mens kroppen støttes av store puter og pledd. Stillingene holdes lenge, da får de en effekt på et dypere plan. Du løser opp og skaper sirkulasjon i skjelettmuskulatur, bindevev, ledd og ligamenter. Det skapes rom for ro og refleksjon. Med balanse i kroppen, er det lettere å få balanse i livet. Det åpnes opp for å observere det som skjer «her og nå». Når du finner ro, vil også tankespinn roe seg ned. Du lærer yogaøvelser og pusteteknikker, du lærer å ta hensyn til deg selv i hverdagen. Du lærer å være oppmerksom på din pust og din kropp. Du lærer å akseptere deg selv. Kom som du er, yin yoga er for alle.

Moderne
Treningsmetode som ligger et sted mellom klassisk ballett og jazzdans. Teknikken utnytter bevisst tyngdekraften i bevegelsene. Mange spennende og annerledes trinn og kombinasjoner. Moderne dans inneholder mer abstrakte bevegelser enn klassisk og jazz. Moderne dans er for alle som vil utvikle en dynamisk kropp og gi dansen et personlig uttrykk.

Contemporary
Contemporary er en spennende sjanger som blander elementer fra jazzdans og moderne. Klassene fokuserer på uttrykk, flyt og musikalitet, og vi jobber både med eksplosive og lyriske bevegelseskombinasjoner. Contemporary passer for deg som har grunnteknikk innen jazz, klassisk eller moderne, og som ønsker å jobbe videre med spennende og kreative øvelser og koreografier.

Show/funk
Show/funk er en klasse som fokuserer på danseglede og moro! Klassen er inspirert av sceneshow, musikkvideoer og film, så her vil det være rom for å ha det gøy med innlevelse og uttrykk. Klassen passer for deg som ønsker en time uten høye krav til teknikk, men med masse energi og glede! 

Breakdance
Gatedansen oppsto i USA rundt 1970, da ungdommer begynte å eksperimentere med dans og musikk ute på gatene. Inspirert av rapmusikk ble gatedansen populær og utviklet seg raskt. Det oppsto forskjellige danseformer innen hip hop-kulturen, og disse er fortsatt i utvikling.

Breakdance er en mer akrobatisk danseform enn hip hop. Den inneholder trinn som utføres stående (uprock) og som ofte brukes til oppvarming. Akrobatiske triks og trinn gjøres nede på gulvet (downrock). Breakdance er svært populært blant gutter, men jenter er selvfølgelig også velkommene. Fra 6 år og oppover.

Break – Hip Hop – Akrobatikk
Dette er en time med trinn, triks og akrobatiske øvelser. En morsom dansetime som utvikler styrke, smidighet og kontroll.
Kom og bli med du også! 🙂
 

Dancehall Fusion
En herlig blanding av dancehall og afro-karibisk dans som mikses med Ellen-Cathrines (pedagog) personlige stil. De ulike stilene møtes i et eksplosivt og spennende danseuttrykk med et høyt energinivå. Her er det både fokus på individuelt uttrykk og attitude, samt å formidle koreografi som gruppe. Vi bruker ulike musikksjangre som dancehall, ska, reggae, soka og tradisjonelle afro-karibiske rytmer.

Dancehall
En street dance-stil som kommer fra Jamaica, en røff dansestil med stort fokus på energi, attitude og personlig uttrykk. Dancehall har tatt verden med storm, og stilen brukes bl.a. i musikkvideoer og sceneshow av de største artistene i verden.

Afro-karibisk
En tradisjonell karibisk folkedans som stammer fra Afrika. Det finnes mange ulike stiler, men musikken som brukes er tradisjonell afrikansk og karibisk musikk. Dansen er kraftfull og energisk med fokus ned i gulvet med et lavt tyngdepunkt og med mye bevegelse i hofter og overkropp.

Bollywood

Dansestilen er en vakker blanding av alle indiske dansestiler. Det er en kondisjonstrening time, men også noen rolige sekvenser. Noen mennesker elsker Bollywood danser fordi det ikke er noen definerte regler som klassiske dansestiler. Noen mennesker elsker Bollywood fordi det også er en læring om indisk kultur. Andre liker den livlige musikk og fargerike antrekk. Uansett grunnen er Bollywood dans et lite glimt av indisk kultur som alle burde oppleve!!

 

Kompaniene:

 

Kompaniet 
Hovedmålet med Studio Nilles eget dansekompani er talentutvikling. Kompaniet er for de elever som vil noe mer med dansen og som liker utfordringer – igjen og igjen.

Du må vise vilje til å stå på og jobbe selvstendig. Målet er at hver og én danser får mest mulig ut av utvikling innen dans, og det krever selvdisiplin. Trener 1 gang i uka, ingen teknikktrening, kun innstudering av koreografier innen jazz, moderne og klassisk. Jobber mot en forestilling på vårparten, i tillegg til at de deltar på Studio Nilles elevforestillinger. Kompaniet har også oppdrag fra næringslivet.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Danseren må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Aspirantkompaniet
Aspirantkompaniet har en fast koreograf hele året. De får teknikktrening, men mest innstudering av koreografier, én gang i uken. Aspirantene kan få oppdrag, og er muligens med i Kompaniets forestilling. De må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet.

Juniorkompaniet
Dette er for elever fra 8-11 år, som vi ser har et talent i ung alder. Elevene får tilbud fra oss om å delta på kurset. De må være motiverte for læring, og må trene tre ganger i uken. Vi vurderer elevene ut i fra arbeidsinnsats, fremgang og fremmøte.  Elevene vil få beskjed om plass og endringer etter audition for de andre kompaniene, og plassen gjelder for ett år av gangen. Elevene må trene jazz og klassisk i tillegg til Juniorkompaniet.

GUTS

Guttegruppa vår som trener klassisk, yoga, jazz og breakedance/hip hop. Anders Thoresen og Anita Vilenica er koreografer. Elevene blir plukket ut.

Priser og betingelser

 

Avgiften for kurs kan ikke refunderes, og husk at ved purring påløper purregebyr og renter.

Elever som ikke får plass på ønsket kurs blir satt på venteliste og får en bekreftelse på dette. Blir det ledig plass, ringer vi deg. Alle får bekreftelse på mail om kursstart og pris. Man kan prøve en gang før faktura blir sendt.

Det er 15 undervisningstimer pr. semester (høst og vår).

Priser:
45/60 min. klasse: 1915,- 
Søsken- og foreldrerabatt 10%

75 min. klasse: 2090,- 
Søskenrabatt 10%

90 min. klasse: 2190,-
Søsken- og foreldrerabatt 10%

Hvis du ikke lenger vil være elev ved et kurs må du gi beskjed innen november/mai i e-post til: cathrine@studionille.no

Betaling
Faktura kommer på e-post. Et purregebyr på kr. 50,- kommer i tillegg dersom beløpet ikke er innbetalt til rett tid. Vi må dessverre utestenge eleven fra undervisningen dersom ikke betalingen overholdes. Gi oss beskjed hvis du ønsker beløpet delt i to terminer innenfor semesteret, eller du har behov for andre betalingsordninger. Melder du deg av kurset etter faktura er laget, må du betale 250,- i avbestillingsgebyr. Etter at du har betalt fakturaen, kan ikke beløpet refunderes.

Rabatter
Hvis du deltar på to kurs i uken, får du 50% på det tredje (søskenrabatt utgår).
Søsken- og foreldrerabatt er 10%.

Studio Nille dagtid: Går du på to klasser får du 20%  går du tre kurs får du 50% på det 3 kurset.

Rettelser
Stiftelsen Studio Nille forbeholder seg retten til endringer av timeplanen.

Ferier
Skolenes ferier følges med unntak av planleggingsdager.

Ta-igjen-klasser
Hvis du er forhindret i å delta på en time, kan den tas igjen på et annet parti etter avtale med oss.

Vikarer
Dersom en dansepedagog er syk blir det satt inn vikar hvis mulig.

Foreldregruppe
Kan du bidra med litt dugnadshjelp? Vi trenger hjelp til kostymesøm, kulisser, markedsføring, skaffe rekvisitter, følging av barn, baking, opp og ned rigging osv. Dette gjelder primært ved forestillingstider; juleforestilling og kompaniforestilling.

Riktige klær og sko
Skal du trene klassisk må du bruke myke sko og ettersittende klær (ballettdrakt). Dette er viktig fordi pedagogen må se om du jobber riktig slik at du unngår skader. I tåspissklassen er softblocks å anbefale.
I jazz kan du ha noe løsere klær, men det kan være en fordel å bruke sko i dansen og over gulvet.
I moderne kan du danse barbeint. For ikke å fokusere på kropp, vil vi at du trener med topper som dekker magen.

Kontakt oss

Ikke nøl med å ta kontakt – vi er her for deg!

post@studionille.no

(+47) 33 18 50 13

Hammergata 15, 3264 Larvik

Kontortid:
Mandag-torsdag: kl. 10.00-15.00
Fredag: Stengt