Elever Studio Nille

Elevene våre: Derfor danser vi

april 9, 2018 av Cecilie Feen - Ingen kommentarer

Fellesskap, utvikling og glede – for hode, kropp og sjel. Dans er så mye mer enn bare bevegelse, forteller noen av de fine elevene våre.

Dans handler om å formidle, oppnå kontakt og om å se hverandre. Derfor bruker vi masse av det vi lærer ved Studio Nille både på skolen og ellers i livet. Vi blir tryggere på hvem vi er og hva vi står for, forklarer Mathea (17), Erik (15) og David (15). De danser mange timer i uken, og føler at dansen skjerper, også på skolen.

– Vi trenes i å bruke hode når vi danser, og må øve inn kompliserte koreografier som bedrer læringsevnen. Vi blir flinke til å konse, for å si det sånn.

Alle aldre
Ved Studio Nille er vi så heldige å ha elever i alle aldre, og det gir oss masse levende danseglede. Birgit Brøvig Hauge (70) begynte hos oss for to år siden.

Studio Nille Birgit

Dans er læring for livet, smiler Birgit, 70 år.

– Det er utrolig spennende å få utvikle dansen i min alder. Det var ikke slike tilbud da jeg var liten, så jeg er kjempe glad for å få være ved et studio som dette. Det er mye viktig læring i dans, en læring som styrker oss i livet, sier Birgit.

Blir sett
– Vi får nye venner fra hele Larvik, også lærer vi alltid noe nytt, ler Vilja og Wilma, som begge er 10 år og har danset siden de var fire. Nå er det jazz, step og hip hop som gjelder, og Vilja og Wilma gleder seg til hver time. Selv om de blir slitne. Og veldig tørste. Men mest glade.

– Vi foreldre opplever at Studio Nille er inkluderende og at lærerne er flinke til å se barna våre. Blikkontakt og bruk av navn gir trygghet, understreker Hege Vold Midtgaard, mamma  til Vilja, som selv har danset siden hun var 12 år.

– Pedagogene har fokus på å se hver enkelt elev, både fordi de skal få best mulig støtte til egenutvikling og fordi det bygger opp under godt samarbeid, sier Elin Rusti, daglig leder ved Studio Nille.
– Studioet vårt skal være åpent og trygt for alle, her er det plass til unge og gamle, jenter og gutter, nybegynnere og erfarne.

Nettverk
Kari Berge (52) begynte på Studio Nille for å bli bedre kjent med den nye byen sin, da hun flyttet til Larvik for fem år siden.

– Her treffer jeg mennesker i uformelle omgivelser, og vi har det gøy og utfordrende til bra musikk, sier Kari. Og Greta Uri Gran (68) legger til: – Med dansen kan du uttrykke deg uten ord – dans er

Ungdommene forklarer det som en viktig danseboble, som styrker både fysisk og mentalt:
– Når vi er på Studio Nille legger vi bort alt annet, og er helt til stede her. Dans krever konsentrasjon og disiplin, i samspill med følelser. På den måten er dans så spesielt, skal vi lykkes må vi bruke hele registeret vårt.

Elever ved Studio Nille

Her er alle venner! forteller Wilma og Vilja, som danser flere ganger i uken.