Hvorfor er det så vanskelig å finne tid til seg selv? Hvorfor er det så krevende å finne ro og stillhet i hverdagen?  

Noen dager er skummelt hektiske, kanskje spesielt nå i disse korona-tider. For mange bidrar det til mer stress enn nødvendig, dagene fylles av mange forskjellige rutiner og ting vi må gjøre.  

Må det være slik?  

Prøv å sett av tid til deg selv. Når du tillater deg å bruke tid på deg selv for å finne ro, vil det bli lettere å gjennomføre annet arbeid. Du vil også lettere finne mer glede i livet. 

På Studio Nile har vi valgt å ha yoga på timeplanen fordi det har mange helsefordeler. Din fysiske kropp får det bedre, i tillegg vil både din mentale helse og ditt følelsesliv nyte godt av at du praktiserer yoga regelmessig.  

Du har kanskje fått med deg at yoga lærer deg å «lande litt», at du blir både sterk og smidig, og at øvelsene gir deg bedre søvn? Men visste du at øvelsene øker strømmen av oksygen til hjernen og muskelvev, og at det hjelper til med å gi deg mer overskudd og en følelse av velvære? Med økt velvære blir det lettere å håndtere blant annet fysiske smerter. 

I den tiden vil lever i er det mange som opplever stress og uro. Det kreves at vi er «supermennesker», noe som fører til økt risiko for høye nivåer av stress, som igjen kan utvikle depresjon, høyt blodtrykk og andre helseproblemer. På yogamatten lærer du å gi pusten oppmerksomhet, og når du fokuserer på pusten vil det være mindre rom for negative tanker, bekymring og frykt.  

Pust og følelser følger hverandre. Når du blir sint eller urolig puster du fortere og høyt oppe i brystkassen, når du puster dypt og rolig gir du beskjed til hjernen om at du er trygg og at den kan hvile. Dette reduserer stresshormoner i kroppen og du vil kjenne deg rolig. 

Alle de ulike yogaformene vi har hos oss baserer seg på dyp pust, og på yogamatten blir du påminnet om å gi pusten oppmerksomhet. For de med lungesykdom, astma eller hjerteproblemer er dette ekstra viktig.  

Etter en tid med yoga er det mange som får en sunnere livsstil, og gode valg fører til flere gode valg.  

Har du lyst til å prøve yoga? Alle våre kurs på timeplanen er fra 15 år, og vi setter opp minikurs og workshop etter ønsker og behov. 

Hilsen oss på Studio Nille 🙂