Ellen-Cathrine Rishaug kommer fra Sandefjord. Hun har utdannelse som utøvende danser og dansepedagog ved Universitetet i Stavanger,  Dans- och Circushögskolan i Stockholm og Bårdar Akademiet i Oslo.
Gjennom studier har hun vært med på mange ulike oppdrag og har arbeidet med flere internasjonale koreografer. De siste årene har hun reist to ganger på studietur til Jamaica for å lære mer om den jamaicanske dansekulturen.

For tiden underviser hun her på Studio Nille og på Danselinja v/Thor Heyerdahl videregående skole.

Her hos oss underviser hun i jazz, moderne og dancehall fusion.

Derfor elsker jeg dans
Dans er en kompleks form for kunst, der man kan være kreativ på uendelig mange måter. Kroppen er danserens instrument; med den kan vi utforske, skape og utøve kunstuttrykk, formidle historier, belyse sterke temaer og få utløp for vårt indre følelsesliv.

I dansen kan vi finne glede både alene og sammen med andre, i form av sceniske uttrykk, samt i kulturelle og sosiale sammenhenger.

Dans er et universelt språk som kan deles mellom mennesker fra hele verden, det er en form for kommunikasjon hvorAnne-Cathrine Rishaug vi ikke behøver å bruke ord. Ekte danseglede er en følelse jeg unner alle å oppleve!

Derfor underviser jeg på Studio Nille
Fordi Studio Nille arbeider ut i fra en fantastisk filosofi, der danseglede og utvikling av den enkeltes kunstneriske uttrykk står sentralt.

På Studio Nille er det trygt og godt å være, og det er en danseskole for alle: Ung og gammel, de som danser for moro skyld, de som satser, gutter og jenter. Det er en viktig kulturell arena, og sentrum for danseaktivitet i Larvik.

Studio Nille er en danseskole jeg er kjempestolt av å være en del av. I tillegg har jeg verdens beste kollegaer, og får møte ivrige og engasjerte elever hver uke. Rett og slett verdens beste arbeidsplass!

Derfor skal vi danse
Fordi det gir oss mulighet til å gi, få og dele danseglede!

En danseopplevelse som har satt spor
Mine to studieturer til Jamaica. Der ble jeg kjent med en utrolig fascinerende kultur, der dansen er en helt naturlig del av hverdagen. Jeg lærte den jamaicanske dansen, musikken og menneskene der å kjenne – som var inspirerende og berikende på så mange måter! Ikke minst lærte jeg også masse om meg selv, både som person og som danser. I tillegg har jeg fått venner for livet.

Blir inspirert av
Mennesker, andre kulturer, musikk, filosofi, billedkunst, natur.

Koreograf/koreografi verdt å merke seg
Nederlands Dans Theater!!!

Mitt beste dansetips
Tren hardt, vær din egen heiagjeng, gi aldri opp og FØLG DRØMMENE DINE!